Förrätter

På denna sidan hittar du våra förrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.

Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.Det sista gröna på blomkålssoppan

Annons

Kantarellsoppa med rostade brödskivor.

Kantarellsoppa

Kantareller är höstskogens gömda guldklimpar och är en riktig delikatess som ofta kan vara lite svår att hitta om man inte vet vart man skall leta. När man väl hittat sitt kantarellställe som ibland kan vissa sig vara i mataffärens grönsaksavdelning, får man njuta av denna kulinariska storhet. Kantarellen gifter sig extra väl tillsammans med smör och grädde och skapar en gastronomisk höjdare. Soppan går relativt snabbt att göra men självklart går den även att förbereda dagen innan och värma på när gästerna kommer. Det kan ju vara trevligt att som värd även hinna umgås med sina gäster.
Laxpaté med inlagd ingefära och krutonger.

Laxpaté med inlagd ingefära och krutonger

Patén som rätt har fört en tynande tillvaro sedan sina glansdagar på det glada 70-talet. Något som är synd för det är en fantastisk rätt som kan kombineras utifrån en mängd olika smaker och konsistenser. Här väljer vi att göra en klassisk paté på lax. Det blir klassiska smaker med en lätt asiatisk twist i och med den syltade ingefäran. En spännande och smakfull hösträtt.
Tapas med charketurier och tapenad på toast.

Tapas

Den spanska plockmaten tapas är ett härligt och smidigt sätt att skapa en Medelhavsinspirerad förrätt som både känns och smakar semester. Klassiker inom tapasvärlden är olika typer av charkuterier, oliver, miniversioner av spansk potatisomelett och olika typer av oljeinlagda grönsaker. Här presenterar vi en ganska klassisk och avskalad version av tapas, vilket passar perfekt som förrätt. Vill man göra en huvudrätt av tapasen utökar man med diverse andra smårätter – kanske till och med svensk touch i form av ostar, lax och köttbullar? Här är det bara fantasin som sätter gränser.
Annons


Mer inspiration

JulmenyRäkor, röding och italiensk marängVårmenyAlla hjärtans dag 2018Pilgrimsmusslor, struts och vit chokladNyårsmeny 2017Hola EspañaKantareller, kronhjort och mandelPilgrimsmusslor, struts och vit chokladKantareller, kronhjort och mandelLord Wellingtons söndagsmiddagAlla hjärtans dag 2018