Förrätter
På denna sidan hittar du våra förrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.
Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.

Annons

Räkcocktail med avokadomousse
Detta är en klassiker i all sin enkelhet, räkor och avokado är en kombination som passar perfekt, med en liten chilihetta och en fräsch syrlighet från den pressade citronen passar detta lika bra som en förrätt som ett litet tilltugg i kvällssolen.
Laxpaté med inlagd ingefära och krutonger
Patén som rätt har fört en tynande tillvaro sedan sina glansdagar på det glada 70-talet. Något som är synd för det är en fantastisk rätt som kan kombineras utifrån en mängd olika smaker och konsistenser. Här väljer vi att göra en klassisk paté på lax. Det blir klassiska smaker med en lätt asiatisk twist i och med den syltade ingefäran. En spännande och smakfull hösträtt.
Räkceviche
Cevichen är Perus nationalrätt och består då av färsk vit fisk som marineras i limen, men här har vi valt räkor som passar alldeles utmärkt. Dessutom, på bilden har vi bytt ut koriandern med bladpersilja som fungerar precis lika bra om du inte är så förtjust i koriander. Anpassa gärna också mängden chili och vitlök så att det passar din och dina gäster preferenser gällande hetta, receptet här ger en ganska het rätt.
Carpaccio
En spännande läckerhet från det Italienska köket. Det råa köttet väcker djupt rotade djuriska lustar samtidigt som de övriga spännande råvarorna ger rätten en sofistikerad känsla. Denna kombination skapar en spännande upplevelse som kittlar sinnena och en känsla som dröjer sig kvar genom kvällen.
Chevretoast med rostade pinjenötter och citronhonung

Smörstekt sparris med lufttorkad skinka

3 små rätter
Denna förrätt bjuder på tre klassiker som hittas på julbordets första del. En krämig senapssill, gravad lax och Jansons frestelse. Allt serveras på ett grovt bröd och har helt klart hittat inspiration hos Danmarks makalösa smørrebrød.
Gazpacho
En variant på denna klassiska spanska läskande och fräsch soppa, som fungerar ypperligt som en förrätt en varm sommarkväll. Kan med fördel göras i förväg så att smakerna får en chans att växa till sig.
Halstrade pilgrimsmusslor med vitvinssås
Dessa är en riktig delikatess från havet. Med sin sammetslena textur och friska smak av hav är dom en dröm för smaklökarna. Med en frisk vitvinssås blir smakupplevelsen fulländad. Här har vi garnerat med två enkla gräslökskvistar.
Annons