Förrätter

På denna sidan hittar du våra förrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.

Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.Det sista gröna på blomkålssoppan

Annons

Kantarellsoppa med rostade brödskivor.

Kantarellsoppa

Kantareller är höstskogens gömda guldklimpar och är en riktig delikatess som ofta kan vara lite svår att hitta om man inte vet vart man skall leta. När man väl hittat sitt kantarellställe som ibland kan vissa sig vara i mataffärens grönsaksavdelning, får man njuta av denna kulinariska storhet. Kantarellen gifter sig extra väl tillsammans med smör och grädde och skapar en gastronomisk höjdare. Soppan går relativt snabbt att göra men självklart går den även att förbereda dagen innan och värma på när gästerna kommer. Det kan ju vara trevligt att som värd även hinna umgås med sina gäster.
Laxpaté med inlagd ingefära och krutonger.

Laxpaté med inlagd ingefära och krutonger

Patén som rätt har fört en tynande tillvaro sedan sina glansdagar på det glada 70-talet. Något som är synd för det är en fantastisk rätt som kan kombineras utifrån en mängd olika smaker och konsistenser. Här väljer vi att göra en klassisk paté på lax. Det blir klassiska smaker med en lätt asiatisk twist i och med den syltade ingefäran. En spännande och smakfull hösträtt.
Räkceviche

Räkceviche

Cevichen är Perus nationalrätt och består då av färsk vit fisk som marineras i limen, men här har vi valt räkor som passar alldeles utmärkt. Dessutom, på bilden har vi bytt ut koriandern med bladpersilja som fungerar precis lika bra om du inte är så förtjust i koriander. Anpassa gärna också mängden chili och vitlök så att det passar din och dina gäster preferenser gällande hetta, receptet här ger en ganska het rätt.
Annons


Mer inspiration

Kantareller, kronhjort och mandelLord Wellingtons söndagsmiddagEn grön festmåltidBlomkål, spätta och rabarberJulmenyLord Wellingtons söndagsmiddagNyårsmeny 2017En grön festmåltidVårmenyLaxpaté, Bouillabaisse och GinoLaxpaté, Bouillabaisse och GinoAlla hjärtans dag 2018