Efterrätter

På denna sidan hittar du våra efterrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.

Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.



Det sista gröna på blomkålssoppan

Annons

Apelsin och saffransglass med pepparkaksrån

Apelsin och saffransglass med pepparkaksrån

Vi Svenskar har tagit till oss dom orientaliska smakerna och förknippar ofta dessa med jul. Det gäller särskilt kryddor som saffran och kanel som för oss är klassiska julkryddor. Här får dessa mötas i kryddiga och frasiga glassrån och en härligt krämig och god saffransglass som med sin intensiva solgula färg för tankarna mot ljusare och varmare årstid. Något som är ett välkommet inslag i de mörka juletiderna hur mysigt det än må vara.
Rabarberpaj med hemmagjord vaniljsås.

Rabarberpaj med vaniljsås

Rabarber är en klassiker i svenska trädgårdar och av många en smak som förknippas med sommar och prunkande gröna trädgårdar. Till rabarberpajen gör vi en helt underbar hemlagad vaniljsås. På franska heter vaniljsås Crème anglaise. Vilket översätts till ”Engelsk sås”. Namnet beror troligen på engelsmännens förkärlek till just vaniljsås. Att göra en riktigt vaniljsås är inte svårt om du följer våra instruktioner.
Limetartelett med vit chokladmousse och färska björnbär.

Limetartelett med vit chokladmousse

Denna somriga efterrätt kombinerar mildheten från vit choklad med fräschören från lime. Den passar perfekt som en lite finare efterrätt för gästerna under någon av sommarens grillkvällar, då man gärna vill ha något uppfriskande till just efterrätten. Du kan med fördel förbereda mördegsbottnarna och limefyllningen och den vita chokladmoussen tidigare under dagen, och sedan bara spritsa ut chokladmoussen över tartletterna precis innan servering – smidigt när du vill hinna umgås med gästerna också!
Annons


Mer inspiration

Hola EspañaAlla hjärtans dag 2018Lord Wellingtons söndagsmiddagNyårsmeny 2017Lord Wellingtons söndagsmiddagLord Wellingtons söndagsmiddagJulmenyPilgrimsmusslor, struts och vit chokladLaxpaté, Bouillabaisse och GinoLaxpaté, Bouillabaisse och GinoJulmenyVårmeny