Huvudrätter

På denna sidan hittar du våra huvudrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.

Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.Det sista gröna på blomkålssoppan

Annons

Flankstek med yoghurtsås, rödlökschutney, sallad och kokt potatis.

Flankstek med rödlökschutney

Sommar och varma kvällar innebär nästan automatiskt att grilldofterna sprider sig genom luften, och det är ju fantastiskt härligt att sätta sig vid utebordet och avnjuta grillat i solnedgången. Grillat kan dock lätt bli mastigt, men här har vi tagit fram ett recept som både tillfredsställer grillbehovet, samtidigt som det känns fräscht och passar som en lätt men mättande avslutning på en härlig sommardag. Flankstek passar utmärkt att grillas på kolgrill, det ger den där extra lilla sommarkänslan, och rödlökschutneyn kan du förresten använda som tillbehör till allt grillat kött i framtiden!
Matvetesallad med melon och entrecote

Matvetesallad med melon och entrecote

Huvudrätten är en riktigt fräsch sallad, välbalanserad mellan den picklade rödlökens syra och den söta melonen och några bitar av en saftig entrecote på toppen. Tänk på att lägga in rödlöken några dagar innan så att smakerna hinner sätta sig. Passa gärna på att göra lite extra lag och lägg in lite blomkål och morötter eller något annat du kan komma på. Lagen i receptet är en standard 1-2-3-lag och passar att lägga in det mesta i.
Bouillabaisse med räkor, musslor och saffransaioli.

Bouillabaisse med saffransaioli

Bouillabaisse har sina rötter i Provence och är en av de mer kända sydfranska rätterna. Den finns i ett mängd olika varianter och kombinationer. Den lyckas med att vara både rustik och exklusivt lyxig på samma gång. Vi skall villigt erkänna att ordet smakexplosion kan överanvändas lite ibland. Men bouillabaisse är en rätt där det verkligen passar! De intensiva smakerna och dofterna av hav som kommer från fisken och musslor i kombination med den mustiga saffransaiolin är en ren njutning för gommen.
Annons


Mer inspiration

JulmenyHola EspañaNyårsmeny 2017Blomkål, spätta och rabarberNyårsmeny 2017Lord Wellingtons söndagsmiddagMedelhavet möter SverigeJulmenyMedelhavet möter SverigeBlomkål, spätta och rabarberVårmenyBlomkål, spätta och rabarber