Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Lord Wellingtons söndagsmiddag

Brownie

Brownie med vaniljgrädde och färska hallon.

Syndigt god och med en kraftig chokladsmak som avrundar middagen på ett förnämligt sätt.

Ingredienser

För 4 portioner

Smör 100 gram
Mörk choklad (70%) 100 gram
Socker 3 dl
Mjöl 1.5 dl
Bakpulver 0.5 tsk
Turkisk yoghurt 2 msk
Ägg 2 st
Salt 1 krm

Vaniljsocker 2 tsk
Kakao 1 msk
Färska hallon 8 st
Grädde 2 dl
Riven choklad till garnering

Tillagning

Smält smöret och chokladen tillsammans. Rör ner sockret i smeten, blanda mjöl och bakpulver och rör ner, rör sedan ner yoghurten och sist äggen och saltet. Pytsa upp smeten i stora muffinsformar, fyll ca drygt till hälften. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter, så de får lite färg på ytan.

Vispa grädden löst med vaniljsocker. Pudra kakan med cacao, servera med grädde och färska hallon.

Annons
Choklad
Choklad tillverkas från kakaobönor som först fermenteras under en vecka för att sedan torkas och rostas. Denna process ger upphov till den rika komplexitet av smaker som vi förknippar med choklad.
Annons
Buljong
Efter kräftkalaset blir det ofta en massa kräftskal över. Det är nästan en synd att kasta bort så mycket smak utan att koka en fond eller buljong på dem först. Lägg allt i en gryta och täck med vatten, låt det puttra några minuter och sila sedan bort skalen för att sedan reducera ner och intensifiera smakerna. Detsamma gäller resterna efter de griljerade revbenen, som säkert kokades först så halva jobbet redan är klart. Ett perfekt sätt att ta till vara på allt.
Stekning
När man steker eller bryner något för att ge det färg är det egentligen en kemisk process kallad Millardreaktion som pågår. Det innebär att proteiner och kolhydrater reagerar med varandra vilket ger upphov till den bruna färgen och det är även källan till en mångfald av nya smaker.
Annons


Mer inspiration

Pilgrimsmusslor, struts och vit chokladBlomkål, spätta och rabarberLaxpaté, Bouillabaisse och GinoKantareller, kronhjort och mandelJulmenyNyårsmeny 2017Hola EspañaRäkor, röding och italiensk marängAlla hjärtans dag 2018Blomkål, spätta och rabarberLaxpaté, Bouillabaisse och GinoHola España