Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Lord Wellingtons söndagsmiddag

Brownie

Brownie med vaniljgrädde och färska hallon.

Syndigt god och med en kraftig chokladsmak som avrundar middagen på ett förnämligt sätt.

Ingredienser

För 4 portioner

Smör 100 gram
Mörk choklad (70%) 100 gram
Socker 3 dl
Mjöl 1.5 dl
Bakpulver 0.5 tsk
Turkisk yoghurt 2 msk
Ägg 2 st
Salt 1 krm

Vaniljsocker 2 tsk
Kakao 1 msk
Färska hallon 8 st
Grädde 2 dl
Riven choklad till garnering

Tillagning

Smält smöret och chokladen tillsammans. Rör ner sockret i smeten, blanda mjöl och bakpulver och rör ner, rör sedan ner yoghurten och sist äggen och saltet. Pytsa upp smeten i stora muffinsformar, fyll ca drygt till hälften. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter, så de får lite färg på ytan.

Vispa grädden löst med vaniljsocker. Pudra kakan med cacao, servera med grädde och färska hallon.

Annons
Choklad
Choklad tillverkas från kakaobönor som först fermenteras under en vecka för att sedan torkas och rostas. Denna process ger upphov till den rika komplexitet av smaker som vi förknippar med choklad.
Annons
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Stekning
När man steker eller bryner något för att ge det färg är det egentligen en kemisk process kallad Millardreaktion som pågår. Det innebär att proteiner och kolhydrater reagerar med varandra vilket ger upphov till den bruna färgen och det är även källan till en mångfald av nya smaker.
Annons


Mer inspiration

Medelhavet möter SverigeBlomkål, spätta och rabarberEn grön festmåltidHola EspañaBlomkål, spätta och rabarberVårmenyLord Wellingtons söndagsmiddagNyårsmeny 2017Blomkål, spätta och rabarberJulmenyMedelhavet möter SverigeJulmeny