Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Lord Wellingtons söndagsmiddag

Brownie

Brownie med vaniljgrädde och färska hallon.

Syndigt god och med en kraftig chokladsmak som avrundar middagen på ett förnämligt sätt.

Ingredienser

För 4 portioner

Smör 100 gram
Mörk choklad (70%) 100 gram
Socker 3 dl
Mjöl 1.5 dl
Bakpulver 0.5 tsk
Turkisk yoghurt 2 msk
Ägg 2 st
Salt 1 krm

Vaniljsocker 2 tsk
Kakao 1 msk
Färska hallon 8 st
Grädde 2 dl
Riven choklad till garnering

Tillagning

Smält smöret och chokladen tillsammans. Rör ner sockret i smeten, blanda mjöl och bakpulver och rör ner, rör sedan ner yoghurten och sist äggen och saltet. Pytsa upp smeten i stora muffinsformar, fyll ca drygt till hälften. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter, så de får lite färg på ytan.

Vispa grädden löst med vaniljsocker. Pudra kakan med cacao, servera med grädde och färska hallon.

Annons
Choklad
Choklad tillverkas från kakaobönor som först fermenteras under en vecka för att sedan torkas och rostas. Denna process ger upphov till den rika komplexitet av smaker som vi förknippar med choklad.
Annons
Buljong
Efter kräftkalaset blir det ofta en massa kräftskal över. Det är nästan en synd att kasta bort så mycket smak utan att koka en fond eller buljong på dem först. Lägg allt i en gryta och täck med vatten, låt det puttra några minuter och sila sedan bort skalen för att sedan reducera ner och intensifiera smakerna. Detsamma gäller resterna efter de griljerade revbenen, som säkert kokades först så halva jobbet redan är klart. Ett perfekt sätt att ta till vara på allt.
Vassa knivar
Vassa knivar är en förutsättning för ett lustfyllt matlagande. Det klassiska skärpstålet som består av en stålstav med tunna längsgående räfflor används för att räta upp eggen på kniven. Skärpstålet göra en vass kniv vassare. Om egen blivit slö måste den dock slipas och ett bryne i sten, porslin eller diamant behövs. Är du osäker på hur du slipar knivar är det rekommenderat att lämna in dem till ett proffs.
Annons


Mer inspiration

Nyårsmeny 2017JulmenyJulmenyKantareller, kronhjort och mandelLaxpaté, Bouillabaisse och GinoHola EspañaBlomkål, spätta och rabarberMedelhavet möter SverigeHola EspañaLord Wellingtons söndagsmiddagEn grön festmåltidPilgrimsmusslor, struts och vit choklad