Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Laxpaté, Bouillabaisse och Gino

Gino med cocosbotten

Gino på kiwi, jordgubbar och mango på kokosbotten.

Gino kommer ursprungligen från Italien. Den kombinerar på ett utsökt sätt friska och fräscha frukter med söt och sammetslen vit choklad. Det blir en pigg och fräsch efterrätt som är packad med färg och smak. Vi serverar den dessutom på kokosbottnar som förutom att vara fantastiskt goda ger lite krispighet och textur.

Ingredienser

För 4 portioner

Kokosbottnar

Kokos 2.5 dl
Socker 1.5 dl
Ägg 1 st
Mjöl 2 msk
Smör 75 g

Kiwi
Jordgubbar
Mango
Vit choklad 200 g

Tillagning

Vispa ägg och socker och rumstempererat smör, smeten ska inte bli jättehårt vispad. Tillsätt mjöl och kokos och blanda väl. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper i stora rundlar och grädda i 175 grader i ca 15 min tills de är gyllenbruna. Låt dem kallna på ett galler. Skär frukten i lagom grova bitar och fördela den på bottnarna. Riv vit choklad över och kör in dem i ugnen i ca 10 min på 175 grader.

Annons
Buljong
Efter kräftkalaset blir det ofta en massa kräftskal över. Det är nästan en synd att kasta bort så mycket smak utan att koka en fond eller buljong på dem först. Lägg allt i en gryta och täck med vatten, låt det puttra några minuter och sila sedan bort skalen för att sedan reducera ner och intensifiera smakerna. Detsamma gäller resterna efter de griljerade revbenen, som säkert kokades först så halva jobbet redan är klart. Ett perfekt sätt att ta till vara på allt.
Annons
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Stekning
När man steker eller bryner något för att ge det färg är det egentligen en kemisk process kallad Millardreaktion som pågår. Det innebär att proteiner och kolhydrater reagerar med varandra vilket ger upphov till den bruna färgen och det är även källan till en mångfald av nya smaker.
Annons


Mer inspiration

Räkor, röding och italiensk marängPilgrimsmusslor, struts och vit chokladVårmenyMedelhavet möter SverigeEn grön festmåltidMedelhavet möter SverigeBlomkål, spätta och rabarberNyårsmeny 2017Laxpaté, Bouillabaisse och GinoNyårsmeny 2017JulmenyHola España