Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Lord Wellingtons söndagsmiddag

Chevretoast med rostade pinjenötter och citronhonung

Chevretoast med rostade pinjenötter och citronhonung.

Ingredienser

För 4 portioner

Chevre 1 bit
Ljusa brödskivor 4 st
Pinjenötter 2 msk
Smör 3 msk
Citronhonung

Tillagning

Snittsa till brödet, ex stansa ut cirklar som passar till chevren och fräs i smör tills gyllenbruna på båda sidorna. Lägg upp på papper för att låta överflödigt fett rinna av lite.

Skär upp chevren i 7-8 mm tjocka skivor och lägg på brödet. Ställ in i ugnen på 275 grader och gratinera tills den fått lite färg. Rosta under tiden nötterna i en stekpanna med lite salt. Tillsätt lite vatten så att saltet löses upp och som sedan lämnar en salt yta på nötterna när det avdunstat, rör runt hela tiden så att nötterna inte bränns och när dom börjat får lite färg. Häll då omedelbart över dom på en tallrik och låt dem svalna.

Lägg upp toasten på tallrik, sprid över pinjenötterna och ringla över honungen.

Annons
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Annons
Stekning
När man steker eller bryner något för att ge det färg är det egentligen en kemisk process kallad Millardreaktion som pågår. Det innebär att proteiner och kolhydrater reagerar med varandra vilket ger upphov till den bruna färgen och det är även källan till en mångfald av nya smaker.
Vassa knivar
Vassa knivar är en förutsättning för ett lustfyllt matlagande. Det klassiska skärpstålet som består av en stålstav med tunna längsgående räfflor används för att räta upp eggen på kniven. Skärpstålet göra en vass kniv vassare. Om egen blivit slö måste den dock slipas och ett bryne i sten, porslin eller diamant behövs. Är du osäker på hur du slipar knivar är det rekommenderat att lämna in dem till ett proffs.
Annons


Mer inspiration

Blomkål, spätta och rabarberMedelhavet möter SverigeLaxpaté, Bouillabaisse och GinoNyårsmeny 2017JulmenyBlomkål, spätta och rabarberAlla hjärtans dag 2018En grön festmåltidPilgrimsmusslor, struts och vit chokladMedelhavet möter SverigeLaxpaté, Bouillabaisse och GinoLord Wellingtons söndagsmiddag