Du har hittat ett recept på en enskild rätt, för att få den rätta trerätterskänslan finns rätten i sin meny här: Lord Wellingtons söndagsmiddag

Chevretoast med rostade pinjenötter och citronhonung

Chevretoast med rostade pinjenötter och citronhonung.

Ingredienser

För 4 portioner

Chevre 1 bit
Ljusa brödskivor 4 st
Pinjenötter 2 msk
Smör 3 msk
Citronhonung

Tillagning

Snittsa till brödet, ex stansa ut cirklar som passar till chevren och fräs i smör tills gyllenbruna på båda sidorna. Lägg upp på papper för att låta överflödigt fett rinna av lite.

Skär upp chevren i 7-8 mm tjocka skivor och lägg på brödet. Ställ in i ugnen på 275 grader och gratinera tills den fått lite färg. Rosta under tiden nötterna i en stekpanna med lite salt. Tillsätt lite vatten så att saltet löses upp och som sedan lämnar en salt yta på nötterna när det avdunstat, rör runt hela tiden så att nötterna inte bränns och när dom börjat får lite färg. Häll då omedelbart över dom på en tallrik och låt dem svalna.

Lägg upp toasten på tallrik, sprid över pinjenötterna och ringla över honungen.

Annons
Buljong
Efter kräftkalaset blir det ofta en massa kräftskal över. Det är nästan en synd att kasta bort så mycket smak utan att koka en fond eller buljong på dem först. Lägg allt i en gryta och täck med vatten, låt det puttra några minuter och sila sedan bort skalen för att sedan reducera ner och intensifiera smakerna. Detsamma gäller resterna efter de griljerade revbenen, som säkert kokades först så halva jobbet redan är klart. Ett perfekt sätt att ta till vara på allt.
Annons
Vassa knivar
Vassa knivar är en förutsättning för ett lustfyllt matlagande. Det klassiska skärpstålet som består av en stålstav med tunna längsgående räfflor används för att räta upp eggen på kniven. Skärpstålet göra en vass kniv vassare. Om egen blivit slö måste den dock slipas och ett bryne i sten, porslin eller diamant behövs. Är du osäker på hur du slipar knivar är det rekommenderat att lämna in dem till ett proffs.
Mise en place
Mise en place, eller “allt på plats” som det franska uttrycket översätts, betyder att allt skall vara på plats när det väl är dags. Alla ingredienser skall vara framme, uppmätta och förberedda att användas. Även alla verktyg, kastruller och maskiner skall stå redo. På så vis minskas stressen vid tillverkningen och mer tid blir över till ert sällskap.
Annons


Mer inspiration

Blomkål, spätta och rabarberPilgrimsmusslor, struts och vit chokladNyårsmeny 2017Nyårsmeny 2017VårmenyHola EspañaMedelhavet möter SverigeAlla hjärtans dag 2018VårmenyLord Wellingtons söndagsmiddagLaxpaté, Bouillabaisse och GinoMedelhavet möter Sverige