Huvudrätter
På denna sidan hittar du våra huvudrätter, för ett tillfälle när du kanske inte vill ha en hel meny eller tycker att det är lättare att sätta ihop något själv.
Skulle du inte hitta något, så testa sök nedan så hittar du säkert något som ser lockande ut.
Annons
Rödbetsbiffar med Chevrésås och ärtpuré
Rödbetor och Chevré är en riktig ”match made in heaven” där rödbetornas sötma gifter sig med sältan i Chevrén. Rödbetsbiffarna får en fin mörkt röd färg som skapar en trevlig kontrast mot den gröna fräscha ärtpurén. Tillsammans med den smakrika chevrésåsen blir det en treenighet som smakar fantastiskt gott.Smörstekt röding med potatispuré
Röding är helt klart en favorit bland laxfiskarna och framträder bäst under enkla former, som här, stekt i smör. Servera med en krämig potatispuré och lite skirat smör så har du en gourmetmåltid på några ögonblick.Fylld kycklingfilé med potatissallad
Lammytterfilé med frästa rotfrukter, ärtpuré och rödvinssås
Denna rätten kombinerar flera olika smaker till perfektion. Den mjuka, något söta, ärtpurén med de frästa rotfrukterna med lite rustik yta tillsammans men lammfilén som är ett helt underbart kött, och till sista den lite syrliga rödvinssåsen. En perfekt huvudrätt när man vill lyxa till det.Biff wellington
Vid intagandet av denna klassiska engelska rätt bör klädseln gärna vara tweedkavaj för att stämning skall bli den rätta.Dubbelpanerad rödspätta
Rödspättan är en mycket god matfisk. Genom att dubbelpanera den ges den ett krispigt yttre samtidigt som själva spättan tillagas skonsamt skyddad av paneringen. Dubbelpaneringen ger en tjockare och lyxigt frasig panering med en härlig smörsmak.Strutstornedo
Struts är ett spännande kött som inte är allt för svårt att få tag på i välsorterade affärer. Det är mörkrött likt nötkött men väldigt magert och samtidigt väldigt mört.Porterstek på Kronhjort
Om älgen är skogens konung så är kronhjorten skogens prins. Med sin milda men mycket goda viltsmak är det en riktig läckerhet att bjuda på. Perfekt för höstens söndagsmiddag. Det går även bra att använda ett annat kött som exempelvis älg men även nötkött fungerar väldigt bra tack vara den mustiga och smakrika såsen.Revbensspjäll med potatisgratäng
Med huvudrätten tar vi ett litet steg åt sidan från det absolut klassiska med håller oss ändå inom julens traditioner, med de vinbärsglaserade revbensspjällen och julens kryddiga rödkål får vi en höjdpunkt i menyn.
Annons